TOT TECA - FORN GOTÉS
SÈGOL

EL SÈGOL, PROPIETATS I BENEFICIS.

El sègol és una planta herbàcia de la família de les gramínies.

Al principi va ser considerat una planta invasora en els conreus, però en lloc d’eliminar-la se’n va adaptar el seu cultiu.
Suporta molt bé el fred. Possiblement per això s’ha estès tant el seu cultiu al nord d’Europa.
Aquí a Catalunya, se l’ha menystingut i durant molt temps, només se’n feia pa quan hi havia escassetat de blat.
Tanmateix el seu consum és profitós i saludable.

Continua llegint
XEIXA

XEIXA

La xeixa és un blat tou, rústic i saborós.
El conreu de blat més antic que es coneix a Catalunya, és el de la xeixa vella.

 

Propietats:

Continua llegint
PA DE XEIXA INTEGRAL ECOLÒGIC

PA DE XEIXA INTEGRAL ECOLÒGIC

La Xeixa és un blat antic que no ha sofert modificacions genètiques, per això conserva intactes totes les qualitats nutritives i organolèptiques, de sabor, textura i olor.

Continua llegint